BURSA / YILDIRIM - Yunus Emre İlkokulu

I HAVE FUN IN NATURE ,I LEARN / DOĞADA EĞLENİYORUM, ÖĞRENİYORUM

PROJE AMACI: Okul bahçesinde yada sınıfımızda hobi bahçesi alanı belirleyip, bitki yetişmesi için uygun ortam (toprak, koruma) sağlayıp öğrencileri toprak ile buluşturuyoruz. Üretimin ve yetiştirmenin zevkini yaşıyorlar.Ve ayrıca bitkileri inceleyip sınıflandırma yapılacak. Yakın çevremizde bulunan bitkileri inceleyip hem evde hem bahçede hemde doğal yaşam alnında yetişen bitkileri sınıflara ayırıp tohum nedir nasıl yetişir vb. çalışmalarla çocuklar doğal yaşamın farkında olacaklar.

YAPILAN ÇALIŞMALAR:

Sogan adam , çim adam, fasulye çimlendirme , yenilenebilir enerji kaynakları, geri dönüşüm saksı ve biki ekme, tohum kumbarası yapıp taohum biriktirme, ortak çalışmalar, işbirlikçi çalışmalar ayrıca Kutup Bölgesi ile ilgii Uzman davetimiz oldu . proje çocuklara doğa hakkında güzel farkındalık oluşturdu.

Yapılan çalışmalar yaygınlaştırma yapılarak gerekli sosyal medya , blogger sayfalarında paylaşıldı.

Proje okul öncesi grubu ile yapıldı kurucu ortağım Romayadan Elena ile  2 romanya, 10 Türk ortak ile yürütüldü

21-05-202321-05-202321-05-202321-05-202321-05-2023

Yayın: 21.05.2023 - Güncelleme: 21.05.2023 21:50 - Görüntülenme: 117