T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Yunus Emre İlkokulu

Yunus Emre İlkokulu

Telefon
02243610203
Belgegeçer
02243600822
WEB
https://bursayunusemreilkokulu.meb.k12.tr
Adres
152EVLER MAH. 1.AKINCILAR CAD. YUNUSEMRE İ.Ö.O BLOK NO: 49 YILDIRIM / BURSA
Vizyon
Öğrencilerimizi; İnsan haklarına saygılı, çağdaş demokrasiye inanmış, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, sorumluluk şuuru gelişmiş, karşılaştığı sorunların çözümünde aklın ve bilimin gereğini yapan, sağlıklı ve mutlu yaşamayı hedef alan, bir birey olarak yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerin özgür, çok yönlü ve bir birey olarak yetişmesini, topluma yararlı olacak kişilik özeliklerini kazanmasını sağlamak. Onların ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda yönlendirilerek hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; düşünen, sorgulanan, okuyan, araştıran, toplum ve dünya sorunlarıyla ilgili ve ruhen sağlıklı bireylerin yetiştiği bir okul olmaktır.
Başarılar
Okulumuzun kültürel,sanatsal ve spor alanında birçok önemli başarısı bulunmaktadır. -Sporda Squash dalında Türkiye 1. 2. ve 3.lüğü ile diğer spor branşlarında il ve ilçe çapında alınan derecelerimiz bulunmaktadır. -Kültürel ve Sanatsal faaliyetlerde okulumuz Vurmalı Çalgılar Topluluğu´nun ilimizi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 7.Vurmalı Çalgılar Festivalinde temsil etmesinin yanında -Bilim Şenliğinde Fen ve Teknoloji ile Teknoloji Tasarım alanlarında, il ve ilçe çapında dereceye giren projelerimiz bulunmaktadır. -Ayrıca öğrencilerimizin satranç, karate ve güreş gibi branşlarda bireysel dereceleri bulunmaktadır. -Yine okulumuz Comenius Projesi kapsamında diğer ülke okullarıyla işbirliği içerisindedir.
Öğretmen :70
Öğrenci :1377
Derslik :29
Oyun Odası :2
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :7000
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :İkili Öğretim (Sabah-Öğle)
Saatler
Sabah Grubu: 08.00 - 12:50 Öğle Grubu : 13.00 - 17.50
Isınma
DOĞALGAZ
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Mahallenin kuzeyinden geçen ANKARA yolu Fakülte den Ertuğrulgazi’ ye çıkan Prf. TEZOK Caddesi, mahallenin ortasından geçen Eğitim yolu (152) evler Mesken’den Heykel istikametine giden Eğitim caddesi ve Ertuğrulgazi den Yeşilyayla istikametinde giden yollar ulaşımı sağlayan önemli yollardır. Belediye ve Halk Otobüsleri Mesken, Heykel, Mesken-Devlet Hastanesi, Mesken –Garaj, Mesken-SSK, Mesken-Hürriyet, Mesken-Uludağ Üniversitesi arası çalışmaktadır. Ayrıca taksi ve minibüs sef
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçe Merkezinde yer almaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
2012 yılında Sguash dalında Türkiye 1.,2.ve 3.lüğü kazandık. 2013 masa Tenisi Bursa 3.lüğü kazandık. 2014 yılında Satranç 8 Yaş Turnuvasında Bursa 1.liği kazandık. 2015 yılında yüzme Bursa 1.liği kazandık. 2017 yılında Karete Türkiye 1. ve 3.lüğü kazandık.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
2011 yılında Merinos Bilim Şenliğinde KORUYAN YANSIMA projesi ile Bursa 2.olduk. 2012 yılında Merinos Bilim Şenliğine YÜKSELEN DOLAP,FONKSİYONEL SIRA,ÇOK AMAÇLI SIRA projeleri ile katıldık. 2013 yılında BAKTERİLERLE SAVAŞ SİNİRİM projesi Eskişehir Bölge Final Sergisinde sergilendi. 2016 yılında Merinos Bilim Şenliğine ÇİÇEKLER SUSUZ KALMASIN,SU POMPASI projeleri ile katıldık.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2012 YILINDA COMENİUS AVRUPA DOĞASININ ORTAK RENKLERİ PROJESİ ile Fransa,Romanya,Litvanya,Polonya´ya öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile seyahat ettik ve gelen misafirlerimizi ağırladık.
Diğer Hususlar
2012 yılında okulumuz Vurmalı Çalgılar Topluluğu ilimizi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 6.Vurmalı Çalgılar Festivalinde Ankara´da temsil ettik. 2013 yılında okulumuz ilimizi temsilen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 7. Vurmalı Çalgılar Festivalinde Ankara´ya gitti. 2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 9. Vurmalı Çalgılar Festivalinde Avrupa´da Türkiye´yi temsil ettik.
Yazdır