Okulumuzca ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve erzak dağıtımı yapıldı.

Ock

İngilizce öğretmenimiz Duygu AÇIKGÖZ'ün 3/B sınıf ile organize ettiği "keep calm and have fun!" etwinning projesi.

3/C Sınıfı eTwinning KO RECYCLE MAN - GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

May

Projenin amacı ve projede yapılan çalışmalar

Çocuklara doğa sevgisi Doğa ile ilgili bilinçlendirme farkındalık oluşturma çalışmalarını ortak olarak sanığımızda öğrencilerimizle çalıştık.Etkinlikleri uygularken web 2.0 araçları kullandık.Kendi adıma etkinlikleri uygularken farklı teknikler kullanarak eğitimde ufkumun açıldığını hissettim.Çocuklarla uyguladığımız fasülye çimlendirme ,Çim adam ,Tohum kumbaram gibi etkinlikleri farklı uygulamalarla pekiştirmek çocukların çok hoşuna gitti.İlgisini arttırdı.

Serap Şakar Okulöncesi Öğretmeni

May

Projeye 1. Sınıf öğretmeni olarak katıldım. Proje çocukların ve benim için güzel farkındalık kattığını düşünüyorum . Doğaya daha bilinçli ve farkındalık oluşturan çalışmalara yer verildi. Proje ortakları ile güzel bir işbirliği oldu.

May

Merhaba.Ben Pembe Bostancı. Doğada Eğleniyorum, Öğreniyorum projesini Yunus Emre İlkokulu anasiniflarinda 5 yaş grubu ile yürüttüm. Bu projeyi 10 kişilik bir grupla uyguladık. Proje içinde birçok farklı etkinlik yaptık: Soğan çimlendirme,fasulye çimlendirme,tohum biriktirme,saksıya bitki ekimi ve birçok işbirlikçi etkinlik..Bu etkinlikleri uygularken de birçok web2 aracından faydalandık:Canva,chatterpix,brickapic,wordart,bloggif,photovisi,postermywall..gibi..Uyguladığımız etkinlikler 5 yaş grubuna uygundu. Bu süreçte öğrenciler çok eğlendiler ve farklı deneyimler kazandılar. Gelişimlerine olumlu yönde katkıları olduğunu düşünüyorum. Aileler de bu süreçte bize çok destek oldular.Ortaklarımız ile uyumlu çalışarak bu projeyi güzel bir sekilde yürüttüğümüze inanıyorum.

May

Projemiz olan Doğada Eğleniyorum Öğreniyorumu  4-5 yaş okulöncesi çocuklarına uygulayarak tamamladım. Projemiz öncelikle veli izinleriyle başladı. Daha sonraki süreçlerde soğan adam çalışması ile soğan çimlendirme, fasulye çimlendirme, geri dönüşümden tasarım saksılar ve bitki dikme,yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili afiş, hikaye ve kolaj çalışmaları, çim adam etkinliği, tohum kumbarası ve tohum biriktirme gibi etkinlikleri çocuklarla birlikte onların seviyelerine uygun olarak tamamladık. Çeşitli web 2 araçlarını kullanarak oyunlar tasarlayıp etkinliklerin farklı görselini sunduk. Çocukların çalışmalara keyifle katılışı projemizin ilerleyişinde büyük önem taşıdı. Doğa ile ilgili önemli bir farkındalık oluştuldu. Doğanın bitkinin önemi ve işbirlikçi çalışma çocuklar üzerinde etkili oldu. Projemiz istediğimiz süre içerisinde ve çalışmalar planlanan çerçevede tamamlandı.

May

PROJE AMACI: Okul bahçesinde yada sınıfımızda hobi bahçesi alanı belirleyip, bitki yetişmesi için uygun ortam (toprak, koruma) sağlayıp öğrencileri toprak ile buluşturuyoruz. Üretimin ve yetiştirmenin zevkini yaşıyorlar.Ve ayrıca bitkileri inceleyip sınıflandırma yapılacak. Yakın çevremizde bulunan bitkileri inceleyip hem evde hem bahçede hemde doğal yaşam alnında yetişen bitkileri sınıflara ayırıp tohum nedir nasıl yetişir vb. çalışmalarla çocuklar doğal yaşamın farkında olacaklar.

YAPILAN ÇALIŞMALAR:

Sogan adam , çim adam, fasulye çimlendirme , yenilenebilir enerji kaynakları, geri dönüşüm saksı ve biki ekme, tohum kumbarası yapıp taohum biriktirme, ortak çalışmalar, işbirlikçi çalışmalar ayrıca Kutup Bölgesi ile ilgii Uzman davetimiz oldu . proje çocuklara doğa hakkında güzel farkındalık oluşturdu.

Yapılan çalışmalar yaygınlaştırma yapılarak gerekli sosyal medya , blogger sayfalarında paylaşıldı.

Proje okul öncesi grubu ile yapıldı kurucu ortağım Romayadan Elena ile  2 romanya, 10 Türk ortak ile yürütüldü

Nis

Okul Aile birliğimizin özverili çalışmaları ile velilerimizden topladığımız gıdaları Ramazan paketi yapmak ve deprem bölgesine gönderilmek üzere kolilenmiştir. Başta okul aile birliği yönetim kurulu üyeleri olmak üzere katkıda bulunan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Arkadaşlar bugün itibari ile okulumuzda depremzedeler için yaptığımız yardım kampanyası bitmiştir. 6 kamyonet yardım gönderdik. Destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bizlere düşen başka bir görev olursa sizlerle paylaşacağım. Sizlere ve velilerimize çok teşekkür ederim.

Ock

Okulumuzda yapılan eTwinning projeleri kapsamında aldığımız belgelerimiz.

Ock

2021-2022 eğitim öğretim yılında okulumuzda yürüttüğümüz eTwinning projelerimiz için kalite etiketlerimizi aldık.

Okulumuz Mangala turnuvasında

27 Aralık 2022 Salı günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Muradiye Salonunda yapılan Büyükşehir Belediyesi Okul Sporları Mangala Yıldırım İlçe Turnuvasında Okulumuz 2-H sınıfı öğrencilerimizden Beyza KALAZ İlçe 2. olmuş ve madalya kazanmıştır. Şubat ayında yapılacak olan İl Mangala Turnuvasında ilçemizi temsil edecektir.

1/L Sınıfı Kent Müzesi Gezisi