Nis

Değerlerin yaşam içinde çok sayıda işlevinden de söz etmek gerekir. Bir bakıma insan davranışlarını anlamlandırmanın yolu değerlerden geçmektedir. Bunun en önemli gerekçesi, insan davranışlarını bir takım değerlere dayanarak gerçekleşmesidir. Bu nedenle değerlerle insan davranışları arasında sıkı bir ilişki vardır. Değerler insan davranışlarını yönetirler. Diğer bir ifadeyle bir olayın nasıl gerçekleştiğini, yani arka planında neler olduğunu anlamak istiyorsak, o olayı gerçekleştiren insanların tutum ve davranışlarını yönlendiren değerleri tespit etmek ve anlamak gerekmektedir. Buradan yola çıkarak, çocuklara ve gençlere sadece bilmeleri gereken şeyler hakkında eğitim verilmemeli, insan olmak ve bir arada yaşamak konusunda da eğitim verilmelidir. Nitelikli eğitim, insanı bir bütün olarak algılar ve bilişsel alanı olduğu kadar duyuşsal alanı da içeren eğitimi destekler.

İnsanın bilişsel, duyuşsal, davranışsal olmak üzere üç boyutu vardır. Eğitimin de insanın bu üç boyutunun farkına varacak, bunları geliştirecek bir yapıda olması gerekmektedir. Değerler eğitimi, duyuşsal boyutunun bir parçası olması dolayısıyla aile ve okul eğitiminde değerlerin farkında, kişiliği gelişmiş, davranışları olgunlaşmış bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle bu eğitimin istenen sonucu vermesi için değerler eğitiminin daha nitelikli bir şekilde verilmesi gerekmektedir. Bunun için bu proje ile değerler eğitimini bir etwinning projesi ile daha etkili hale getirip çocuklarımızda farkındalık oluşturduk.

Nis

Doğayı Seviyorum, Çevremi Güzelleştiriyorum projesinde Nisan ayında Land Art çalışmaları yaptık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak bayrak çalışmamızı tamamladık. Mandal kuklalar hazırlayıp , bayramla ilgili ortak çalışma gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz zevkle çalıştılar. Çevre Bilinci webinarımızı gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz sohbet odasında buluştular.

Nis

Bursa Okul Sporları kapsamında düzenlenen turnuvalarda öğrencilerimiz Wushu dalında 6 madalya daha kazandılar. Toplamda 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan öğrencilerimizi, Wushu hocalarını ve ailelerini tebrik ediyoruz.

Nis

Doğayı Seviyorum, Çevremi Güzelleştiriyorum projesi mart ayında farklı malzemaler kullanarak doğa konulu çalışmalar yaptık. Bir sanatçı tanıtımı geçekleştirdik. Dünya Su Günü konulu pano çalışmaları hazırladık. Orman Haftası konulu akrostij şiir ortak çalışmasında bulunduk.

Okur Gezer Projesi

4/H Sınıfı olarak Sınıf öğretmenleri Gülyeliz İNCE liderliğinde Okur Gezer eTwinning projesine başladı.

Mrt

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için 4/B sınıfı öğrencilerimiz Her Çocuk Özeldir isimli tiyatro oyunlarıyla dünya tiyatrolar günümüzü kutladılar.

Mrt

Bursa genelinde düzenlenen okul sporları müsabakalarında Wushu dalında öğrencilerimiz 7 gümüş, 4 bronz madalya kazanarak bizleri gururlandırdı.

Öğrencilerimizin ailelerine ve wushu hocalarına teşekkürlerimizi sunarız.

HARİKASINIZ ÇOCUKLAR

Mrt

Okulumuz bünyesinde düzenlediği proje ile SIFIR ATIK projesine tam destek veriyor. Okulumuza getirilen sıfır atık geri dönüşüm kumbaraları ile çevremizi temiz tutuyoruz, doğayı koruyoruz ve sıfır israfta bulunuyoruz.

Okulumuz bahçesinde bulunan (girişte solda) kumbara ile  ambalaj atıkları (kağıt,cam,plastik,metal), kullanılmış giysi ve elektronik atıklarını topluyoruz.

Giriş katımızda yer alan kumbaralar ile mavi kapak, atık pil ve kullanılmış yağ topluyoruz.

Sizlerde bu projemize destek verirseniz çok mutlu oluruz.

SIFIR ATIK SIFIR İSRAF

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferimizin 107. yıl dönümünde çok amaçlı salonumuzda düzenlediğimiz program ile başta Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi anarak zaferimizi coşku ile kutladık.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

Mrt

Okulumuz 4/B sınıfı öğrencisi Davud ÖNAL, Bursa'da gerçekleştirilen güreş turnuvasında yaş grubunda Bursa 1.si olarak bizleri gururlandırmıştır.

Bu başarıda emeği geçen ailesine, güreş antrenörüne ve sınıf öğretmenine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Gelecek yıllarda nice nice başarılar elde edeceğine inandığımız öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Teşekkürler Davud.

Şbt

Yunus Emre İlkokulu  3-C Sınıfı olarak, "DOĞAYI SEVİYORUM, ÇEVREMİ GÜZELLEŞTİRİYORUM" adlı e Twinning projesinde yer almaktan mutluyuz. Projeyle ilgili afiş ve logomuzu oluşturduk. Güvenli İnternet Günü etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Panomuzu hazırladık. Ülke, şehir, okul ve öğrenci tanıtımlarımızı hazırladık. Proje etkinliklerimizi heyecanla bekliyoruz.

Haz

3/H SINIFI öğrencileri öğretmenleri Gül Yeliz İNCE rehberliğinde  Uzaklaştıkça Yakınlaşıyoruz projeleri ile nihai ürün olarak "Ali ve Ayşe Web2 Dünyasında" hikaye kitaplarını çıkardılar. Web2 araçlarını anlatan hikaye kitaplarını tüm proje üyeleriyle ortak hazırladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Yunus Emre İlkokulu 2-C Sınıfı olarak, "Toprağa Dokunup Üretiyorum" projesi kapsamında okul bahçemize pekçok bitki ektik. Bitkilerimizi suladık,  gelişimlerini izledik.

Evde ve okul bahçemizde ektiğiniz bitkilerimizin son halleri. Biber, fasulye, domates ve çileklerimiz meyve ve sebzelerini vermeye başladılar. Soğan ve marullarımızla salata yapıyoruz.  2-C Sınıfı olarak "Toprağa Dokunup  Üretiyorum" Projesiyle, toprakla buluşmaktan son derece mutluyuz.

Mrt

Okulumuz Müdürü Altan ÖZGÜR' ün kurucu olarak yer aldığı Ailemle okuyorum projesi ile öğrencilerimizin evde aileleriyle birlikte belirlediğimiz kitapları okuyarak, okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Ayrıca öğrencilerin evde aileleriyle kaliteli zaman geirmesini hedefliyoruz. Aileleriyle birlikte projede yer alan etkinlikleri yaparak eğlenmelerini ve öğrenmelerini amaçlıyoruz.

Nis

İçinizde sanat aşkı varsa mekanın önemi yoktur.

Çalışabileceğiniz her yeri sanat atölyesine dönüştürebilirsiniz.Okulunuzun bahçesini bile.